Photography: Tom Callemin

 

Deze samenwerking is ontstaan vanuit S.M.A.K. Sinds oktober 2018 werken zij samen met Zonnehoeve|Living+, een centrum voor mensen met een beperking. DACart is de verzamelnaam voor de creatieve en artistieke ateliers die hun bewoners aanzetten tot creatief denken en handelen. De enthousiaste kunstenaars en bewoners van DACart en hun begeleiders bezochten de tentoonstellingen ‘oeuvre’ van Raoul de Keyser, ‘Signal or Noise | The Photographic II’ en recent ‘De Collectie (1), Highlights for a Future’ in S.M.A.K. Daarna kwam er een wisselwerking tot stand: S.M.A.K. vroeg aan kunstenaar Kristof van Gestel om zijn workshop ‘Idiosyncratische Machine’ op hun terrein te organiseren. Hij begeleidde ook samen met Els Baeten –  van het open zeefdrukatelier Gezeever – de workshop ‘Vormdrukkers’ waarbij op een participatieve en collectieve manier gezeefdrukt wordt. Daarna werd op een aantal van de zeefdrukken met stift verder getekend.

 

Website S.M.A.K. Zonnehoeve