Hannes Leroy van de Antwerp Management School vroeg me een samenwerking op te zetten. De bedoeling is om een award vorm te geven die zij jaarlijks uitreiken. Het betreft de OB Mentorship Award; een Award die (op basis van een selectie uit voorgedragen kandidaten) wordt uitgereikt aan een academicus die uitblinkt in mentorschap. We plannen om elk jaar een nieuwe award vorm te geven – op maat van de winnaar. Ook het vormgeven verloopt in een soort mentorschap; elk jaar kies ik immers een jonge kunstenaar om de award samen vorm te geven. Dit jaar vroeg ik Kitty Bons – afgestudeerd aan Autonome Vormgeving in KASK Gent – om deze award vorm te geven. In maart kregen we de gegevens van de toekomstige winnaar: John R. Hollenbeck. Na een lang proces hebben Kitty en ik besloten een soort sport/academische sjaal te maken om John R. Hollenbeck te bedanken voor zijn goede zorgen naar zijn (phd-)studenten. Wij hebben complimenten uit het juryrapport als tekst in de sjaal opgenomen. Het ontwerp zelf van de award speelt met enkele clichés uit het Amerikaanse academische leven: de sportteams per universiteit (het groen is van de universiteit van John R. Hollenbeck) en de officiële lintjes en letters op diploma’s en bij diploma-uitreikingen. We vroegen Raf Van Campenhoudt om er grafisch een mooi product van te maken. Deze puike sjaal is ‘jacquard’ gebreid op de machines van het TextielLab van het TextielMuseum in Tilburg. Proficiat John R. Hollenbeck!