Deze poster ontstond tijdens de Zomeracademie Destelheide in Dworp in het Atelier Performance onder leiding van Pan Guerreiro.

Tijdens de Zomeracademie in Dworp had ik ontmoetingen met verschillende mensen. Een heel aantal van deze ontmoetingen gebeurde spontaan binnen het atelier of tijdens vrije momenten in de week. De grens tussen performance en leven kan erg dun zijn. Daarom nodigde ik voor het vastleggen van zulke ontmoetingen ook doelbewust enkele individuele participanten uit op het beton voor het hoofdgebouw van Destelheide. Ik vroeg hen om samen met mij ter plekke een ontmoeting vast te leggen in een krijttekening. Ik sprak met hen af om op voorhand de duur van de actie vast te leggen (meestal een halfuur), en ook de actie zelf: we tekenden om beurten elkaars contouren met krijt op de grond. Een van ons beiden begon als tekenaar; de ander was het model wiens lichaam de contour voor de tekening leverde. Voor de afgesproken duur van de ontmoetingen wisselden we telkens opnieuw van rol en positie zodat een ritme en een dialoog ontstonden. Het doorgeven van het krijtje was de cue om van rol te wisselen.

De duur, de acties en de sporen van deze performatieve ontmoetingen werden zodoende tijdens de ontmoeting zelf vastgelegd in een tekening. Actie en documentatie vielen samen. Elke ontmoeting was anders en persoonlijk. Meestal werd er gezwegen. Het werd dan een lichamelijke en creatieve ervaring waarin de scheidingslijn tussen kunstenaar en participant wegviel. Na de actie sprak ik telkens kort met de ander over de ervaring. Voor elk van ons was het een mooi moment van co-creatie geworden. De tekeningen van de verschillende ontmoetingen overlapten elkaar en werden onderdeel van een groot geheel.

Jammer genoeg werd de tekening door een fikse regenbui weggevaagd voor de afloop van de Zomeracademie. Enkel deze poster bleef op de eindpresentatie over als getuigenis.