Els Wuyts

 

Gerti Wouters

 

Kristof Van Gestel

 

Sofie Van Damme

 

Marie Snauwaert

 

Hanne Bossaer

 

 

Een boekenplank met 10 boeken

Neem deel aan een participatief kunstproject rond boeken!

 

Onlangs hoorde ik iemand vertellen over de boekenplank van Le Corbusier. Het klonk alsof daar steeds maar tien boeken op gestaan zouden hebben; de tien boeken die als referentiekader voor hem op dat moment het meest betekenisvol waren.

Geïnspireerd door deze boekenplank organiseert kunstenaar Kristof Van Gestel samen met Sofie Vandamme en Els Wuyts van Bildnis op 29 november en 13 december in Oostende een eigensoortige boekenclub waarin literatuur, maar ook ruimtelijk ontwerp centraal staan.

De leden van de boekenclub starten met de individuele denkoefening welke tien boeken hen het meest beïnvloeden in hun leven. De voorstelling van deze boeken in groep leidt vervolgens tot reflectie op eigenheid en gemeenschappelijkheid, en de rol van kunst in het dagelijkse leven. De verkregen inzichten worden richtinggevend voor het ontwerp en de productie van een persoonlijk boekenmeubel.

Deze workshop kadert binnen Knowing by Doing, een platform voor participatieve kunstprojecten en ervaringsgerichte workshops voor groepen of op individuele basis dat kunstenaar Kristof Van Gestel vanuit zijn eigen praktijk heeft opgericht. Dit onderzoek kadert binnen het postdoctorale onderzoek waaraan hij werkt binnen de School of Arts Gent. Door toeschouwers tot actieve participanten te maken lokt hij ervaringen bij hen uit die dicht bij het leven staan.

 

Praktisch:

De bijeenkomsten met een kleine groep (Hanne Bossaer, Kim Puystjens, Marie Snauwaert, Sofie Vandamme, Gerti Wouters en Els Wuyts) gaan door in het torenhuisje van Sofie: Euphrosina Beernaertstraat 29, Oostende op zondag 29 november en zondag 13 december van 11 tot 17 uur

In februari 2016 wordt een contactmoment gezocht voor de productie van het meubel. De meubels zullen tentoongesteld worden in KASK te Gent, van 17 tot 20 maart 2016.

Deelnemen is gratis. Deelname vraagt wel engagement voor de twee dagen en het maken van een boekenplank – hoe groots of bescheiden ook :-) 

Inschrijvingen of inlichtingen:
s.vandamme@telenet.be 0487 64 90 81